Wafle wysokocukrowe — alternatywa dla wafli wytłaczanych?
Wafle wysokocukrowe są zwykle słodsze i kruchsze niż tradycyjne wafle wytłaczane. Dzięki większej zawartości cukru wafle idealnie zgrają się z każdym smakiem deseru lodowego. Wafle te są często cieńsze i bardziej elastyczne niż tradycyjne wafle, co pozwala na łatwe zawijanie. Ich nieidealne ranty sprawiają, że świetnie współgrają z tradycyjnymi lodami rzemieślniczymi. Dostępne kształty i wielkości pozwalają na swobodne komponowanie deserów z dużą liczbą dodatków.
Smak wafli wysokocukrowych różni się od wafli wytłaczanych głównie ze względu na większą zawartość cukru, ale także dodatek aromatów. Świetnie sprawdzą się do lodów z automatu oraz tradycyjnych lodów gałkowych.
Słodka przyjemność!
Bardziej chrupka niż w przypadku wafli wytłaczanych struktura urozmaici doznania gości lodziarni. Oferujemy szeroką gamę wafli wysokocukrowych — zarówno tradycyjne rożki, jak i słodkie rurki czy praktyczne miseczki. To, na co zwracamy największą uwagę to jakość używanych przez nas składników. Etykiety naszych wafli wysokocukrowych są krótkie i przemyślane — wybieramy tylko sprawdzonych dostawców. W naszych waflach wysokocukrowych nie znajdziesz składników modyfikowanych genetycznie.