Wafle wytłaczane do lodów
Klasyka, bez której nie ma prawdziwych lodów! Chrupiące wafle wytłaczane to smak, który klienci znają od dawna. Walory smakowe i struktura to ich najważniejsze wyróżniki. Wafle są lekkie i kruche, dzięki czemu cieszą się największą popularnością szczególnie wśród rodziców i dzieci. Ich zdecydowaną zaletą jest to, że świetnie sprawdzą się także jako osobny przysmak do chrupania. Jak powstają?
Jak powstają wafle wytłaczane?
Wytłaczane wafle do lodów powstają przez napełnienie dolnych form maszyny do wypieku wafli ciastem waflowym. Kolejny etap to rozprowadzenie ciasta przez formy górne w formach dolnych maszyny. Następuje zamknięcie form i rozpoczyna się wypiek, któremu towarzyszy wysoka temperatura oraz charakterystyczny świst odparowywanej z ciasta wody. Po otwarciu form, wafle gotowe są do spożycia.
Wafle wytłaczane do lodów Madren
Zwracamy uwagę na kwestie smakowe, jak i estetyczne, dzięki temu możemy tworzyć przemyślane wyroby i dbać o każdy etap produkcji. Inwestujemy w nowoczesny park maszyn oraz technologie pozwalające nam na spełnianie potrzeb naszych klientów. Innowacyjne rozwiązania oznaczają szeroką linię produktów. W katalogu znajdziesz propozycje wafli wytłaczanych w wielu rozmiarach oraz wzorach. Metoda wytłaczania daje nam możliwość stworzenia klasycznych wafli z nowoczesnym wzorem, które sprawią jeszcze większą przyjemność z deseru.